Kivitelezés menete

Megkeresést követően egy személyes találkozó alkalmával egyeztetjük az ügyfeleinkkel az elvárásaikat, igényeiket, illetve megismerjük az épületet. Ez történhet az irodánkban vagy meglévő épület esetén, akár egy helyszíni bejárás során is.

A találkozót követően elkészítjük a javaslatainkat, illetve egy előzetes ajánlatot.
Amennyiben ez elnyeri az érdeklődő tetszését, következik a szerződéskötés, mellyel egy időben elkészítjük a szerelési vázlatot és az anyagkiírást, mely alapján végleges és pontos ajánlatot adunk.
Ezek után kezdődhet a tényleges kivitelezés. Attól függően, hogy új vagy meglévő épületben kerül kiépítésre a rendszer, két különböző ütemezés valósul meg.

Új építés esetén

  1. Alapszerelés: flexibilis csövek és szelepfogadó elemek elhelyezése a monolit födémben vagy a meglévő födém alatt. Osztó-gyűjtőig történő, csillagpontos kiépítés.
  2. Gépházi szerelés: Osztó-gyűjtő elemektől a készülék helyéig spirálkorcolt csövekkel való kiépítés, szelepfogadók méretre vágása álmennyezetes kialakítás esetén.
  3. Készülék bekötése: A légkezelő a végleges helyére kerül, miután azt burkolták és legalább a készülék körül kifestették.
  4. Szelepek elhelyezése.
  5. Beszabályozás: Miután az épület teljesen elkészült, és tiszta költözésre kész állapotba került, megtörténik a készülék beüzemelése és a rendszer beszabályozása, továbbá a tulajdonossal való megismertetése.

Meglévő, lakott épület esetén

Ebben az esetben mindig több a kötöttség és a nehezítő körülmény. Sokszor a tulajdonosoknak is kompromisszumokat kell kötni a kialakítást tekintve a már meglévő adottságok miatt.
Ilyenkor általában egy ütemben zajlik a teljes rendszer kiépítése, ugyanis így lehet a legkevesebb kellemetlenséggel, porolással megvalósítani a beépítést. Természeten törekszünk a legkisebb rombolással és a legnagyobb körültekintéssel végrehajtani a feladatunkat. Ehhez szükséges a pontos ütemezés és a lehető legszorosabb együttműködés az ügyféllel.